Tel 0771 - 103 500 Dygnet runt e-post info@relita.se

Effektivare spolning spar enorma mängder färskvatten

Spolbil för spolning av markledningarRelitas spolbil med recyclerteknik är det optimala valet för spolning av markledningar.

Relitas spolbil med Recycler-tekniken är det optimala valet för spolning av markledningar, oavsett om du ska ta bort förträngningar, utföra förebyggande rengöring, färdigställa nyetablerade kloaker och liknande. Det är också det perfekta valet om du ska göra rent för TV-inspektion och relining. Vår recycler återanvänder spolvattnet kontinuerligt. Processen är helautomatisk och byggd för att klara det kalla nordiska klimatet.

Vår spolbil sparar 20 miljoner liter färskvatten per år!

Vår recycler har

  • den effektivaste vattenåteranvändningen.
  • den bästa reningsgraden.
  • mindre belastning på miljön genom minskade transporter.

Spolning med recycler innebär att ni jämfört med en ”vanlig” spolbil kan spara 20 miljoner liter färskvatten per år utan att avloppsledningarna blästras av det återanvända vattnet. Samtidigt minskar belastningen på miljön genom att antalet transporter minskas.

Spolbilen med recyclerteknik återanvänder färskvattnetGenom återanvändning spar den här spolbilen enorma mängder färskvatten, ledningar och bränsle.

Marknadens effektivaste vattenåtervinning

Nedan ser du ett enkelt räkneexempel på hur mycket vatten man sparar genom att använda vår recycler jämfört med ett traditionellt kombiaggregat. Värdena varierar naturligtvis beroende på uppgiftens beskaffenhet, avgifter, resurser och lagstiftning i det aktuella området. Oavsett vilken breddgrad man befinner sig på finns både miljö och pengar att spara. Recycler-tekniken gagnar miljön och det hållbara samhället.

Räkneexempel: Vi föreställer oss ett spoluppdrag på 1000 meter Ø500 huvudledning med hål varje 100 m (10 st. totalt). För att göra uträkningen överskådlig antar vi att båda aggregaten har samma kapacitet vad gäller högtryckspump, tankvolym m.m.

Traditionellt kombiaggregatRECycler®
Vattenkapacitet
(rent vatten)
12 000 liter påfyllt innan arbetet börjar6 000 liter påfyllt innan arbetet börjar
Antal spolade meter innan vattentanken är tom200 meterTar inte slut, vattnet återanvänds
Vattenförbrukning totalt60 000 liter rent dricksvatten6 000 liter rent dricksvatten + 54 000 liter återvinningsvatten från kloaken

Kontaktformulär

Fyll i formuläret så hjälper vi dig snarast möjligt. Vid akuta ärenden, ring 0771 - 103 500 dygnet runt alla dagar.


Acceptera villkor (klicka för att läsa villkor)*
* Obligatoriska fält