Tel 0771 - 103 500 Dygnet runt e-post info@relita.se

Rörinspektion i mark och fastighet

Rörinspektion visar vad som finns i ledningarna.Rörinspektion visar vad som finns i ledningarna.Vid en rörinspektion upptäcks sprickor, rörbrott och främmande föremål.

Med vår avancerade inspektionsutrustning kan vi inspektera alla typer av ledningar, både i mark och i fastighet. Vi kan upptäcka sprickor, rörbrott, läckage, förskjutningar och främmade föremål som stenar och inträngande rötter.

Först spolar vi ledningen som skall inspekteras. På så sätt ser vi rörväggen och kan bedöma ledningens kondition. Vi antecknar dimension, rörtyp, läge och annan relevant information i inspektionsprogrammet. Inspektionsutrustningen kan även mäta ledningens lutning. När en avvikelse påträffas under en rörinspektion stannas kameran och observationen dokumenteras av operatören. Kamerorna kan rotera 360 grader och har zoom-funktion för att kunna ta detaljrika bilder även i svåra miljöer. Räckvidden är upp till 500 meter från startpunkten.

Med hjälp av inbyggd radiosändare kan ledningar lokaliseras och kartläggas ovanför mark/golv. Befintliga ritningar kan då uppdateras enkelt och noggrant. Dokumentationen lagras både digitalt och i pappersform, filmerna arkiveras digitalt.

Rörinspektion är lämpligt för:

  • Besiktning av rör
  • Underhållsarbete för att minimera risken för kostsamma skador
  • Felsökning av rör
  • Återkommande driftstörningar i rör

Ring oss direkt på 0771-103 500 för att få hjälp, oavsett tid på dygnet!

Kontaktformulär

Fyll i formuläret så hjälper vi dig snarast möjligt. Vid akuta ärenden, ring 0771 - 103 500 dygnet runt alla dagar.


Acceptera villkor (klicka för att läsa villkor)*
* Obligatoriska fält