Tel  0771 - 103 500  Dygnet runt    e-post  info@relita.se

Relita får det sjunkna skeppet i Fyrisån att flyta igen!


Relita får det sjunkna skeppet i Fyrisån att flyta igen!

Natten den 20 mars 2018 kapsejsade den omtalade restaurangbåten ”Skeppet” och har legat på slagsida i Fyrisån i Uppsala sedan dess.

I början av april gjorde Relita ett försök att pumpa vatten ur båten för att få rätsida på henne. Dock utan vidare lycka då fler av rutorna på slagsidan exploderade av det höga trycket.
Man bestämde sig då att valborg skulle få passera och den starka ström och höga vattenyta skulle få lägga sig innan man gjorde ett nytt försök.

I början av juni upptog Relita arbetet igen och man började tillsammans med ett team dykare täta skrovet med träskivor och andra tätningsmaterial. Efter en veckas arbete slog man igång pumparna och denna gång lyckades man!

Med hjälp av en pråm, stora flytkuddar och vajer stabiliserade man det tidigare vattenfyllda fartyget och sakta men säkert fick man rätsida på henne.

Båten som tidigare under flera år stått i Visbys hamn på Gotland under namnet Graceland har varit i blåsväder flera gånger och man har tidigare varit orolig för att båten ska sjunka pga. det dåliga skicket.

Se unika före och efter bilder:


Före - Efter


Före - Efter


Före - Efter


Före - Efter


Före - Efter