Tel  0771 - 103 500  Dygnet runt    e-post  info@relita.se

Relita forsätter att expandera i sitt mål att bli rikstäckande i Sverige

Relita förvärvade 2017-01-09 Guja AB i Örebro.
GUJA Riv- & Håltagning AB startade sin verksamhet 1995 och kärnverksamheten är riv- och håltagning utifrån fem tjänster: håltagning, sanering, rivning, sågning, återvinning och verkar i Örebro med omnejd. Guja har idag cirka 60 medarbetare.

Expansivt
Vi är mycket glada att vi fått dessa nya medarbetare till oss, där samtliga har lång erfarenhet i branschen, Guja passar väl in i Relita och förvärvet kommer att bidra till att ge bolagens kunder tillgång till utökade resurser, service och kompetens vilket är mycket viktigt då vi är inne i en stark expansion i vårt mål att bli rikstäckande säger Torbjörn Borgström VD på Relita Industri och Skadeservice AB.

Bredare tjänsteutbud
Vi är glada att vi nu kommer kunna hjälpa våra kunder med ett ännu bredare tjänsteutbud och ännu bättre service inom skadeservice, industriservice och fastighetsjour dygnet runt. Vi ser fram emot att vi nu får vara en del av den framgångsrika expansionen säger Peter Jansson Gujas VD.

Nordisk koncern
Relita ingår i Recover Nordic group som är verksamma i Norge, Danmark, Finland och i Sverige där Relita står för den Svenska verksamheten. Förvärvet av Guja ligger helt i linje med vårt mål att bygga en rikstäckande organisation i Sverige. Det förstärker vår position som ledande aktör på den nordiska marknaden och ger oss möjligheten att erbjuda våra kunder en betydligt bredare produktportfölj. Jag är säker på att Guja med sin kompetens kommer tillföra mervärden till Recover Nordic och våra nuvarande och framtida kunder, säger Bjørn Herlofsen, CEO Recover Nordic Group. Totalt förväntar man sig att koncernen efter sammanslagningen kommer att ha ca 1 300 anställda och en omsättning på 1,8 miljarder sek. Skadeservice, industrisanering, avfallshantering, resthantering, rivning och rengöring är en verksamhet inom miljövård som växer starkt och där ska Relita vara en självklar samarbetspartner i Sverige.
Relitas verksamhet erbjuder en unik bredd av tjänster med exempelvis skadeservice, sanering av asbest, pcb, klottersaneringen, ventilationsrengöring, inomhusmiljöutredningar, avfuktning, rivning, högtrycksspolning, rörinspektion, stamspolning, torrsugning och slam transporter med huvudkontor i Uppsala och lokalkontor i Stockholm, Gävle, Tierp, Sala, Västerås, Borlänge, Enköping, Östhammar, Norrtälje, Örebro och Göteborg. Relita har jour dygnet runt och är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2004 och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2008.
Relita sysselsätter i Sverige idag ca 500 personer och har en årsomsättning på ca 500 miljoner sek. Läs mer på www.relita.se

För ytterligare information v g kontakta Torbjörn Borgström tel 0708-687000 eller torbjorn.borgstrom@relita.se samt Peter Jansson tel 070-361 41 58 eller peter.jansson@guja.nu