Tel  0771 - 103 500  Dygnet runt    e-post  info@relita.se

Relita Industri & Skadeservice AB byter nu namn till Recover AB

Relita Industri & Skadeservice AB byter nu namn till Recover AB

Relita bildades 1996 med den tidiga ambitionen att bli ett fullserviceföretag inom industri-, fastighets- och skadeservice och har sitt huvudkontor i Uppsala. Relita har sedan dess gjort flera förvärv och driver nu verksamheten på fler än 20 orter i Sverige.

- Med Relitas historia och imponerande utvecklingsresa fortsätter nu verksamheten i nytt namn tillsammans med övriga dotterbolag i Sverige. Med nya ägare EQT sedan i mars 2020 är namnbytet ett naturligt steg i vår fortsatta utveckling, säger Andreas Tengelin, VD för Recover AB.

- Det har varit en lång och spännande resa säger Torbjörn Borgström, en av Relitas grundare. Jag kommer även framåt att vara engagerad i Recover-koncernen och jag ser fram emot att vara med om att utveckla Recover ytterligare.

Om Recover Group
Recover Group är marknadsledande i Norden inom Industri- & Skadeservice och har i tillägg en dominant position inom Riv & Håltagning i Sverige. Koncernen levererar tjänster till försäkringsbolag, företag och privatpersoner. Sedan Recover Group etablerades som en självständig verksamhet för sex år sedan har företaget tredubblat omsättningen och genomfört 19 förvärv. Recover är en nordisk aktör som är rikstäckande i Norge, Danmark och Finland och är i Sverige marknadsledande i Mälardalen. Recover har över 2 100 anställda fördelat på 104 kontor över hela Norden.

EQT äger Recover Group och är ett av Europas ledande riskkapitalbolag med över 25 års erfarenhet av företagsförvärv och utveckling av dessa. Bolaget har idag cirka 20 aktiva fonder som investerat i 140 företag runt om i världen, som tillsammans har över 158 000 anställda.