Tel 0771 - 103 500 Dygnet runt e-post info@relita.se

Mögelsanering kräver fackkunskap

Mögelsanering börjar med att man lokaliserar källan till möglet.Mögel kan se ut på olika sätt och Relita är experter på att finna möglet och dess uppkomst.

Om man misstänker att man har mögel i fastighet eller grund, ska man alltid börja med att göra en fuktutredning. Genom denna utredning ser vi förekomsten av fukt, mögel och annat som kan påverka inomhusmiljön.

Hur omfattande utredningen är beror på varje enskilt fall. Vi tar även reda på orsaken till mögeluppkomsten och jobbar därefter med att förebygga så att det inte uppstår igen.

Mögel uppstår ofta i fuktiga miljöer

Mögel uppstår ofta i fuktiga miljöer där exempelvis ventilationen är dålig. Det är där fukten ofta inte syns som mögel uppstår. Mögel är ett samlingsbegrepp för svampar och bakterier och vissa av dessa kan ge astmatiska besvär, trötthet, allergier och nästäppa hos personer som vistas där den finns. Mögel är ett miljöproblem och kan därmed bli ett hälsoproblem för människor om man inte tar itu med problemet. En tumregel man kan gå efter är att om det är mer än 75 procent luftfuktighet är risken för mögelutveckling stor.

Man kan ofta upptäcka mögel på exempelvis tapeter i form av fläckar, missfärgningar eller prickar. Upptäcker man mögel eller misstänker man det, ska man direkt kontakta en innemiljöutredare för att minska skadorna och risken för hälsokomplikationer.

Så vänta inte på mögelproblem, utan hör av dig när du misstänker fuktproblem i fastigheten. Utredning och mögelsanering kan förebygga och lösa många problem!

Ring oss direkt på 0771-103 500 för att få hjälp, oavsett tid på dygnet!

Kontaktformulär

Fyll i formuläret så hjälper vi dig snarast möjligt. Vid akuta ärenden, ring 0771 - 103 500 dygnet runt alla dagar.


Acceptera villkor (klicka för att läsa villkor)*
* Obligatoriska fält