Tel  0771 - 103 500  Dygnet runt    e-post  info@relita.se

Utbildning heta arbeten

Vi har kursen för dig som jobbar med heta arbeten

Är DU trygg med vad som krävs av DIG gällande utförande, lagar, rutiner, vem ansvarar för tillstånd och vem skriver under ?

Vi har utbildningen för dig som vill vara trygg med vad som krävs av dig som jobbar med heta arbeten!

P.S. Om du redan har utbildning ska den förnyas var 5:e år. D.S.

På Relitas utbildning Heta arbeten lär du dig vad som krävs, när du jobbar med heta arbeten.På Relitas utbildning Heta arbeten lär du dig vad som krävs, när du jobbar med heta arbeten.

Om Heta Arbeten

Heta Arbeten kallas arbeten som använder värme eller genererar värme, och som kan riskera att orsaka brand. Dessa arbeten finns i många olika branscher, t.ex. industri- och byggarbete, lantbruk och hantverk. De som utför heta arbeten kallas hetarbetare. Typiska verksamheter innefattar ofta skärning, svetsning, lödning och användning av blåslampor. Heta arbeten är potentiellt farliga och bör därför bedömas och genomföras på ett kontrollerat sätt.

Innan heta arbeten kan utföras måste tre funktioner vara bemannade. En tillståndsansvarig, som ger hetarbetaren skriftligt tillstånd att utföra arbetet. Om den tillståndsansvarige ger tillstånd vid upprepade tillfällen krävs ett giltigt certifikat. En annan funktion är brandvakten. Denne har till uppgift att bevaka, så att brand inte uppstår. Och även för brandvakten krävs att denne har ett giltigt certifikat. Den tredje och sista funktionen, hetarbetaren, är den som utför själva arbetet. För att få genomföra arbetet krävs även här ett giltigt certifikat.

Samtliga stora försäkringsbolag i Sverige ställer krav på att heta arbeten ska utföras av certifierade hetarbetare. Kraven regleras i försäkringsbolagens försäkringsvillkor.

Detta ingår i kursen

  • 6 timmar teori
  • 2 timmar praktiskt arbete
  • Avslutande prov på datorn
  • Kursmaterial
  • Fika och lunch
  • Certifikat

Pris

2700 kr exkl moms

Plats

Libro Ringväg 18, Uppsala

Kurstillfällen

31 augusti 2018

Förberedelser

Om du har en Ipad eller bärbar dator (går också med smartphone) kan du ta med den då det ska göras ett certifieringstest på plats för att få sitt certifikat. Om du inte har något av ovanstående utrustning ange det när du bokar kursen.

Mer information

För anmälan kontakta receptionen på 018-57 27 00 eller info@relita.se
OBS! Kursen genomförs endast vid minst 7st anmälda deltagare.

Anmälan


Acceptera villkor (klicka för att läsa villkor)*
* Obligatoriska fält