Tel  0771 - 103 500  Dygnet runt    e-post  info@relita.se

Fuktutredning - vid eventuell fuktskada

Avfuktning i alla typer av byggnader Vi hjälper dig att skydda ditt hus mot fukt

Ingen vill bo eller jobba i ett sjukt hus

När det gäller Avfuktning har Relita innemiljöutredare med lång erfarenhet av fuktutredningar som hjälper dig att hitta orsak till lukt och ohälsa i din byggnad. Vi använder beprövade och säkra metoder för fuktmätning samt verifierar dessa med laboratorieanalyser där detta behövs. I äldre byggnader orsakas problemen ofta av vattenskador, som inte har hanterats på rätt sätt eller av ombyggnationer som skapar en miljö som inte byggnaden var avsedd för vid uppförandet. Vi hjälper dig även att dokumentera och hantera skador som kan omfattas av din försäkring och ser till att du får ett bra underlag som försäkringsbolagen kräver.

Ring oss direkt på 0771-103 500 för att få hjälp, oavsett tid på dygnet!

Hur vet man om man har en fuktskada?

Det är inte alltid helt lätt att veta om man har fått en fuktskada eller inte. Det finns vissa varningstecken som man kan tänka på när det gäller fuktskador: Har du nyligen haft någon form av läckage? Vet du med dig att du har dålig ventilation? Klagar folk som vistas i byggnaden på huvudvärk och trötthet? Luktar det illa i lokalerna?

Misstänker man fuktskada är det viktigt att åtgärda det snabbt då risken att fukten utvecklas till mögel är ganska stor. Utvecklas fukten till mögel uppstår ofta en dålig lukt i lokalen.

En fuktutredning innebär att våra erfarna tekniker undersöker förekomsten av eventuell fukt och finner orsaken till det. Det är inte alltid helt lätt att finna orsaken till fuktuppkomsten vilket ibland kräver större insatser från kunniga tekniker. Våra tekniker mäter även fukthalten i byggnaden och sammanställer allt i ett mätprotokoll samt ett åtgärdsförslag.

Broschyr om fuktutredning och avfuktning

Broschyr om fuktutredning och avfuktningLadda ner broschyr om fuktutredning och avfuktning

Kontaktformulär

Fyll i formuläret så hjälper vi dig snarast möjligt.


* Obligatoriska fält